Min och Fannys resa.

Fanny kom hem till oss i december för 3 år sen. Hon kommer från bollebygd. När vi var och prov red klickade det direkt mellan oss. Hon var enormt stoig. Men också osäker och lite rädd för nytt folk. Enormt självstolt, en prinsessa helt enkelt.

Dom hade ridhus där fanny stog så det blev att rida i det. Först red vi ut en liten sväng, sen så hoppade vi och ett  hinder låg på 80cm vilket jag tyckte var högt då jag hade ridit min hopprädda b-ponny ;) haha,  jepp, sen bet hon mamma i fingern med som ett plus i kanten ;) hahah, kan itne säga att mamma och pappa var så posetiva till henne, så vi tog hem henne på prov någon månad. Efter det så  köpte vi henne! :)

Vi började träna, i dressyren va hon svår, efter som hon är verkligen som att rida ihop en stor häst, och envis är hon så det räker. Men det lossnade, och vi märkte att hon va jätte fin i dressyren bara hon ville! :)

Hoppningen gick strålande, hon hoppade allt ja styrde på, och ja fick lära mig att hålla i mig för hon kan bara skita i att ta det sista galopp steget framför hindret och hoppa av jätte tidigt! ;) Men det gick bra, vi åkte ut och tävlade sen när det blev vår, hon var ingen tävlings ponny märkte vi då. Hon tyckte inte det var så kul, men det gick bra i perioder. Jag och fanny startade LC i hoppning och LB i dressyr. På klubb tävlingar hoppade vi upp till LB felfritt! Den ponnyn kan så mycket, om hon inte vore så bekväm och lat av sig så skulle hon gått långt. :) men vi hade en resa med glädje, besvikelse , skratt och tårar. som dom flesta har. :) jag ångrar inte vår resa, ja lärde mig enormt mycket.








<3



Min och Winnie's resa!

Jag har haft Winnie snart i ett år, vi köpte henne i december förra året. :) I början så va hon väldigt spänd när jag red henne, jag hade problem att galoppera henne. Hon drog i väg och lyssnade inte på mig. Det blev mycket mycket dressyr arbete.


Bild från första dagen hon kom till oss! söte ;*

Vi arbetade mycket dressyr, och det gick frammåt! :) ja kunde inte kontrollera henne så bra i hoppningen, hon gick på snedden och studsade överallt. Men även det fick vi ordning på. Vi åkte ut på lite lätta tävlingar och det gick med olicka resultat. Antingen tyckte hon det var super kul eller super tråkigt. Så vi har hållt på hela sommaren med tävlingar och det fortsatte på samma vis. Men På träningarna gick det frammåt, :) Och nu har jag hittat ett bett som hon går bra på, och går stadigt i form det är stor skyllnad på ponny kan jag säga.! men som sagt hon är ett projekt, och det kommer ta tid, men ja vet att hon kan om hon bara får rätt tillfälle. men det är mycket jobb. Och jag hoppas vi hinner komma dit :) Så målen nu är att kunna komma ut och tävla till sommarn. :)


första tävlingen :)

anna wk lägret :)

Älsklingen <3

frammhoppning LC+5 (haha hon hoppa mig ganska mycket ur sadeln där ;)

svar på kommentar:

Kommentar Tid
Anna om Bloggtorka..:
Häst du provred ex hur gammal , hög , färg osv.
Din och Winnie's resa , din och Fanny's.
Om du skulle få välja en häst i alla kategorier vilka hade du valt då? Typ sånna som är "kända"


Svar: Ja visst :) men ja Fatta inte vad du menade  med den först riktigt? ;)

Bloggtorka..

Någon som har något tips om vad jag kan blogga om sånna här dagar ja ä sjuk?!? :)

blä blä blä

Uscha va ja mår dåligt har gör ont i halsen och Hostar sönder mycket feber och såriga läppar som svider på det.. :(( åhh ja kommer säkert bli värre...vill verkligen inte det. :( har så mycket att göra i skolan och kommer inte hinna fram tills betygen sätts..panik är ordet...fan hatar att vara sjuk när det är som mest i skolan. inte rättvist -.-





Godmorgon!

vaknade i morse och va sjuuuuk.. :( så ingen skola för mig i dag..gick up igen vid 12 och åt nudlar<3
I morgon är det hopp träning för Anna WK får se om jag åker på den, vill hemskt gärna så jag gör nog det. :)!
Men ja håller mig nog hemma i morgon med.. och om ja mår bra på eftermiddagen så drar ja på träningen och skolan på fredag! :)

sen klickade jag och mamma hem lite grejer från hööks till vintern, :)






Hörs nog i kväll igen //puss

Mycket i skolan nu!

I går var jag och prov red den d-ponnyn jag nämnt tidigare. :) red dressyr först i ridhuset och sen hoppade några språng i paddocken. :) gick jätte bra och ja gillar verkligen den ponnyn! :) men vi får se, ja ska la och kolla på några mer. har några som mamma ska ringa till, men hon är lat, och drar på det ;) hehe.

Nyss vart ute i det skit kalla vädret, och det inte lika kalla stallet med hästar men nästan ;) Tömkörde winnie i dag, det gick väldigt bra. :)! men skippa galoppen för hon va så fin, så villle itne förstöra något ;) sen longerade jag lill tessan en liten stund..såå det blev lite slappt jobb med ponnysarna i dag. Johanna red Fanny i dressyr så hon fick motion på det sättet. så skönt att ha någon som är fodervärd när man inte vill sattsa helt på henne, men fortfarande rida henne ngr dagar i veckan:) sen blire bara bättre med att mina fodervärdar är toppen, båda 2! :D

Jao, nu ska jag ta tu i den jävla andra världskrigs uppsattsen!!!! Tagga! eller inte men man kan låtsas. ;)


//köss

trötter

Nyss käkat! och före det red jag.
Winnie skulle ja galopp träna men hon va en aning ganska mycket enormt galen i dag så vi tjafsa mest så ja beslöt att hoppa henne lite ist. :) hon va galen här med men lugnare iaf. men höll inte på länge utan gick ganska snart upp igen. ;)
Fanny red jag även i dag! :) Hoppade henne lite på terreng banan. och hade helt glömt hur pigg hon kan va :* hihi men hon tyckte det va skit kul och hoppa jätte bra! :D

Nu ska jag röja lite bland skolarbetet och skriva mer på andra världskrigs uppsattsen, sen plugga till hemkunskaps provet..jajja dags att sätta igång! :)

Laddar upp med hemgjord hallon glass ;d

dagens ridpass

Började med Winnie: red dressyr med gramanen. Hon gick dåligt i början och vi tjafsa..men sen koncetrera ja mig mer och hon  gick som en klocka. Skänkel vikningarna satt bra, öppna och sluta va bra. bakdelsvändningarna satt la sådär. men hon har lite svårt för dom ja med ;) hehe men bra pass förövrigt! :)

sen red ja faktiskt fanny med:
Kännde bara igenom henne lite snabbt, men hon gick bra! :) red på ett nytt bett, eller ja winnies bett det gick hon skit bra på! :o

Winnie tar mer stöd på det och blir starkare, vilket jag vill, för hon brukar inte våga ta stöd på bettet. :)
Fanny därimot är tung i handen men på det här blev hon lättare ;)

så här ser det ut :)|
|
V



Tre delat Apple Mouth heter det.

Dör lite smått av förmycket att göra..

Har inte gjort nött fram till nu.. sovit och datorn. ;) men ja är galet trött så det tycker ja jag förtjänar :)! hehe

Min dag ser ut så här:

Plugga
Fixa i stallet och hagen
plugga
rida
plugga
plugga

okej dag om man tog bort ordet "plugga" -.-

ja har en inlämnings uppsatts som ska va på ca.10 sidor! som ska in på torsdaag. skrivit ca. 2 1/2 sida såå skynda på! :(
Hemkunskap-ekonomi prov med på mondag.. :/ suger på sånt så bläää. :(
ja min helg blir pluggning det är inte okej. hatar att sätta skolan förs men ibland så måste man.... :/



I relly need you in my life, cause things ain´t right

Gymnasie val på G!

Gymnasie valen närmar sig med storm steg ;s ååhhh ja vet inte va jag ska välja? :/ är det värt att flytta hemifrån och gå på hästgymnasium och bo på internat? eller vanligt och bo hemma? ÅH! jag har besluts ångest! fuck va svårt det ska va :(

Jag drar ialla fall till Lillerud i morgon med mamma och ska kika på det! :) Så möter ja upp Johanna där :) För er som inte vet vad Lillerud är, det är ett häst gymnasium som ligger vid karlstad ungefär ;) Ja har hört att det är bra men vi får la se vad jag tycker, :)
Måsten för mig på ett häst gymnasium:

*Måste få ha ridning minst 2 gg i veckan på shemat

*Mycket praktiskt, då jag är sjukt skol trött.. ;)


*Bra bussförbindelser.


*Fräsch anläggnign.


*Hästar som inte är "ridskole hästar" alltså inte hellt borta och uttråkade, utan utbildade hästar som har kvar gnistan.


Om ja ska gå på häst gymnasium så får ja väll se vad jag får med mig för ponny/häst. ;)

Nu vet ja inte vad jag ska göra ;/ får la sova tidigt i dag. vi åker vid 8 tyyyp :(( inte okej. om man inte ska på tävling då ;)


Hörs i morgon, puss så länge! :)

testar från mobilen, så det blir bara en bild.;)


tjolahopp.

Tjockade mig en stund inne efter skolan, sen blev det ut i stallet och rida! Skulle gå och hämta Wimmsan, så såg jaa henne inte ngn stans med dom andra ponnyerna. Hon och Belle syntes inte till. :o lite panik? Vi har väldigt stor hage. Det är igentligen 3 hagar men vi har öppnat så dom går i alla och då blir den stoooor, ;)  Fick ge mig ut på ponny jakt i hagen. ochh självklart stog dom längst upp i andra änden ;) bra motion iaf! :) hehe, red ut henne på vägen "grusväg" och galopperade och då såg ja en fick lampa längre fram. Jag tycker det är skit jobbigt att möta ngn som har fick lampa när det är mörkt för man blir så bländad sen ser man inte vad det är för person heller som står där! ja det va bara en som gick med hunden då och inget spöke ;) ahah, men Winnie va riktigt duktig och skötte sig utmärkt! :D


haha, hon är inte lite kort heller? ;)

svar på kommentar:

Kommentar Tid
Anna om Söndag:
Ska du ha 2 ponnys elr sälja winnie?
IP: 81.236.212.196

Svar: Jag ska ha kvar Winnie, och försöka med henne ett tag till :)
06 November, 21:33





R.I.P Hickestead <3



:)


Nu ska jag ut och hjälpa elin och sötingen på bilden en stund :)

Söndag

Hejsan! Började min dag med att gå upp vid halv 7, och dra i väg till udevalla och provrida en D-ponny! :)
Super goo, ponny det passa riktigt bra med oss tyckte jag! :D men vi får se, vi åker nog upp någon gång snart igen. :) Den va 148cm i mkh. och det är galet hur mycket några centimeter gör ;) Det va en pigg ponny :) men väldigt trevlig. Lätt i bakdelen va den med ;) hahah den sparka jätte mycket bakut, ahah :)

Resten av dagen ska jag nog bara slappa göra läxor och rida, :) ska göra klar min svenska iaf, sen ksk engelskan men vi får helt enkelt se på det! :)


Nanana....broken but i still stand up

yepp, i går drog jag och johanni t Göteborg! ;) de va nice, köpte smink byxor tröja typ ;)
Råkade gå på några som sörjde kriget i afganistans teckningar med ;$ hehh lite pinsamt men jaaa! ;)
Hur långt tid som helst åkte vi buss iaf, från åmål t lilla långed ;).

Jag och Amanda gick upp i morse och drog på Dressyr träninig för Mia! :)
Gick faktiskt bra. :) eller ah mer än bra hur bra som hellst för att va Winnie :D så nöjd med henne;*


I will never find someone like you and I knowe I´t, but believe me I wish nothing but the best for you

RSS 2.0