Gimp

Gjorde en bild åt Natalie Pettersson och hennes storhäst Pojka, det är en väldigt svår häst som Natalie har kämpat mycket med, och gjort enorma framsteg med!


Tjo Tjo

Jag och Winnie tog en ute ritt på sådär ksk 5 kilometer såå gött,  hon skötte sig utmärkt och hon fick galoppera ur sig vilket hon uppskattade enormt! :D såå glad min lilla hest blev, sen skritta jag hela vägen hem vilket hon behövde för att lungna ner sig ordentligt efter galoppen ;) haha min bebis! ;*



Planerar för full och det verkar som det kommer bli en bra nyår! :D Tagga för fullt!
Ska ta bussen i morgon vid halv 7 t bengtsfors med goooooa tjejer, kommer nog bli skojs! :D




Klickade hem från H&M ;)


Kul med shopping

begav mig mot bussen 10:25 i går för att åka t uddevalla o sedan ta tåget vidare mot göteborg. Åkte tillsammans med Joahnna,moa,jessika och matilda. :) trevligt att va så många fast det var lite svårt att hålla ihop ;)
men på nordstan så var det i alla fall Skit mycket folk! ;) mellandags rea you know! ;) folk blir som galna! haha. men jag fick i alla fall tag på en jacka, mössa, nyårsklänning, bh, ögonbrynspenna, faundation, lösögonfransar och sånt smått o gott :)
det var i alla fall en jätte trevlig dag! :)



dock inte den men hitta ingen bild på den.


en sån vit!




Måndag

Usch va hemskt att det inte är någon snö ute nu.. :( skulle vart så mysigt :/ men men det går det här med, så länge det inte regnar!

Jag har i alla fall vart ute och ridit med Linnea och fanny i skogen i dag, vi klättrade och så, dags att börja bygga ordentliga muskler igen! :) sen fick winnie lite damp ryck när vi skulle galoppera så, den ridturen blev ganska förstörd av det men det ordnade sig trots allt, :)

Nu hoppas jag på att mina föräldrar är på happy humör för jag planerar nämligen att åka till göteborg i morgon med some friends :) det blir nog säkert bra!


saknar mitt bruna glansiga hår lite nu när man märker att man måste färga utväxten -.-

Dressyr

I går efter allt jul firande så orkade jag inte sitta stilla helt sysslo lös, så jag fick en impuls och slängde på mig ridkläder och drog ut i stallet, gjorde i ordning Winniset för ett dressyr pass. :)!

Vi har en volt med paddock sand utanför vårt stall med belysning, så jag red där. :)
Det var ganska hårt, men jämt så jag arbetade bara i skritt och trav :)

Jag började med att bara rida med sittsen och att styra henne med tyngd och sittbena. vilket funkade bra. Sen la jag till tyglarna, och gjorde halv halt vart 3 steg, vilket funkar som en bra avstämmning så hon inte drar i väg i sitt "eget" tempo. Och ett sätt för mig att lägga all fokus på ridningen genom att ständigt räkna.

Konsentrerade mig enormt mycket på min sitts, vilket är enormt viktigt och är grunden till allt, jag har fått en dålig och spänd sitts med låga händer det sista efter allt bråk men winnie, men nu låsnade det och hon hade fint stöd i munnen så jag kunde räta upp mig och ha mina händer "över" henne om man säger så och ganska mycket ihop.
Då gick hon plötsligt mycket bättre och blev mycket mjukare.

Jag arbetade henne med skänkelvikningar och öppna och sluta, vilkte alltid är bra att börja med på winnie för hon har lätt för sidorörelser, men hon blir samtidigt mjuk.

Sen började jag trava och det fortsatte i samma stil, jag kunde sitta ordentligt och vara konsentrerad och hon var mjuk och hade ett lätt fint stöd på bettet. Samma övningar även här, jag tog inte upp henne i någon krävande form utan lät henne gå i en låg mjuk form, hon gick stadigt på tygeln och fint!  Ni som har följt mig och winnie vet nog att hon inte är den som går lungt och mjukt ;) så det här är en stort steg frammåt för oss! vi börjar få en fortfarande ostadig men ändå en grund att jobba från! :)


bilden är inte från i går.

var ett sånt här inlägg intressant, eller var det för detaljerat? :)


Hoppas ni haft en bra jul!

Hejsan, hoppas ni haft en bra jul! :) Min har i alla fall vart mysig.

Julafton så kom farmor farfar och mormor hit och vi åt kolla kalle anka och öppna julklappar o sånt ;)
jag fick bland annat en skit go parfym i julklapp!


För någon timme sedan så kom vi hem från släkt middag med Kusiner o sånt :) ganska revligt det med men det blev ganska långtråkigt mot slutet, när alla vuxna sitter o pratar och är sega och man inte har nått o göra ;) men men nu är jag hemma och det första jag fick göra var att springa o ta in Winnie och fanny. för det blåser och regnar här, och dom hade inget täcke pgr av att det va skit soligt och varmt i förmiddags. På tal om hästar så red jag dressyr på min Wimmsa i går och det gick så galet bra :') slänger upp ett eget inlägg om det snart! :)

 


Tråkigt..

Har enormt tråkigt och kan inte sova så det blir att dra en film!
Ser faktiskt fram i mot jul i morgon särskilt julmaten hahah! nej men det ska bli mysigt! På annandagen blir det att dra till farmor och äta jul middag en en gång med Kusinerna tror jag,

Nu planerar jag att se på American pie och sen sova och vakna lagom till Julmiddagen i morgon vid 13:00 yes!

extremt värt inlägg jag vet


Här kommer mer bilder!

Amanda & Hampus:





Johanna & Fanny:




Me & Winniset:




haha min näsa, så nu fick ni ännu mer bilder! :)

Alla bilder på Mig och Johanna är tagna av Amanda Höder!

Julpynt på G

Lyssnat sönder på musik den senaste timmen och masat med bilder, så nu får det bli att klä granen och pynt lite i stället! :)
Får se om granen blir lika ful som andra år ;) haha ja den brukar innehålla allt från glitter till sverigeflaggor osv osv.
Men i år så får det bli snyggt har jag bestämmt! :)
Sen ska alla tomtar upp. Nåt så jobbigt attt bestämma var dom ska stå.
men ja det är det som är kvar att göra resten av dagen och fixa stallet och släppa in Fanny o Winnie så klart. :)


Hoppas ni får en mysig kväll !

Jul Bild Bomb











haha ja winnie är i alla fall söt! :)

vill ni har mer bilder så får ni kommentera :)


Dan före doppare dan

Nyss ätit god mat, sitter nu och föröker få upp jul stämmningen! :) hahah genom att lyssna på kassa jul låtar ;) jaja något måste göras för att man ska fatta att det är julafton i morgon!!

här har ni en






hahah, ja ;) håller på med bilderna som togs i går, så dom kommer upp snart! :)


sitter här medan johanna..

sitter här medan johanna damsuger, dammar och städar överallt i sitt rum! ;) jag är snäll och sitter här och spelar musik för henne! :)
Jepp, vaknade kl halv 12 typ . gött med sovmorgon kan jag lova! :D åt frukost och sånt sen kom Amanda och Johanna. Gjorde mig ordning så drog vi ut i stallet och red ut tillsammans. Super mysigt! :) Wimmsan var superfin i traven gick i form och lungt! :) vi körde en del öppa och sluta och skänkelvikningar över vägen, och dom satt super fint! :)
Men det var lite för mycket för Winnie att galoppera ute med 2 andra ponnyser så då fick hon några damp anfall ;) hahah! men hon skötte sig ändå utmärkt min prinsessa.
Efter det så stog jul fotografering på schemat. Vi började med amanda och hampus. :) sen Johanna och Fanny och tillslut jag och Winnie :D
Det blev mycket fina,roliga,söta och störda kort! ;)
Eftersom jag andvänder johannas dator nu så kan jag tyvärr inte visa er några :/ men det kommer massa i morgon! :)
Kvällen blir chill dill med film o sånt :)

Tack Natalie..

Tack Natalie för den fina Headern! behövdes något nytt nu! :D

hennes blogg hittar du här: http://teambp.blogg.se/


Någon dag så ska ja bli bra på det här..

Någon dag ska ja bli bra på det här utan att det tar flera timmar ;) men jaja här är en bild som tog lång tid pgr av min dåligthet med Gimp ;)


hade lättast bilder på lill prinsen så det fick bli så :)

Jag önskar mig!

Har faktiskt varit snäll i år! :)


HV Polo tröja att tävla i ! :)

Bara för att

Skimmel eller svart
Läromästare eller unghäst(båda kan inte direkt välja)
Häst eller ponny
B-ponny eller C-ponny
Vanliga byxor eller ridbyxor
Blå eller Mörkgrön
Arab eller Islänning
Fälttävlan eller Hoppning
Rida B-ponny
eller Rida storhäst
Ridskola eller Privat
svart eller Brunt läder
Irländsk ponny
eller en svensk ridponny
Globen eller Scandinavium -
Stora hagar
eller Små hagar
Dressyr eller Gymkana
sto eller Valack
Handskar eller Inte
Svinkallt eller Jättevarmt ute

Jul tider!

Ja nu börjar det märkas att det snart är jul! alla vuxna är stressade över allt och alla barn överlyckliga ovh förväntans fulla! ;) hahah jaaa julen är väl kul! :) men ja tycker inte om högtider så mycket om man säger så, förutom nyår och valborg! :) men men planer till nyår har inte kommit än, men hoppas på att hitta någon rolig stans att va på :)!

Jag och Linnea pyntade i stallet för någon dag sen, här får ni några dåliga bilder på det! :)


HAHA vår fina anslags tavla! ;D




annars så sitter jag och kollar på tv, och njuter av tanken att ha sovmorgon i morgon, för jag har nämligen JUL LOV! :D

// puss puss


MONDAG

Drog mig faktiskt upp till skolan i morse! :) skol dagen var okej, väldigt chill! lämnade nyss in min sista inlämmning och har bara teknik prov på onsdag kvar! :D wiiie sen lov!!!!!! :D

Förut så red jag Winnie: Red dressyr på graman tyglen(hon älskar den) hon va skit fin och jag red nästan bara med sätet! underbar känsla när det funkar ;) galopperade henne med i dag första gången på 2 veckor! Hon gjorde ett rejält bock språng ;d men det får man räkna med efter vila :)
Sen red jag fanny med: Bara övade lite skänkel vikning, öppna o sluta osv. :) satt ganska fint, men hon gick skapligt hon med :)

Förövrigt sitter jag och Natalie och redan planerar sommaren! ;)Ponny Meeting i kil låter bra!


fick bli en söt bild på en söting som tessan ;)

It's you, It's you just keepin' me alive♥






There is no better
no matter what,

Wherever our roads than leading us,

You always will
be closest to my heart
,

You are
something special
!


Minigårdens Winniset

Tjaba!

Fredagen började med att sova till tio, fixa sig i ordning och dra t skolan! 
kul att träffa alla igen även om ja bara va med på 2 lektioner, ;)
Först hade vi uppdansning, (va tvungen att va med för att få betyg i idrott ;) ) Men ja det var folkdanser som bugg, vals, foxtrott osv osv, :) ja kunde inte alla då jag vart sjuk i 2 veckor men det gick bra!
Tur att dom flesta killarna va duktiga så jag inte behövde göra mer än att följa med ;D haha nejdå men ja kunde en del.
Va faktiskt roligare än jag trodde, vi va alla 9or som dansade, man bytte partner ofta så man dansa med nästan alla :)
Avlutade dagen med ett No pass där ja inte gjorde ngt, smart chey som ligger efter endel! -.-

Hur som hels så åkte jag till bästa Johanna på kvällen och basta såg på skräckfilm och åt godis! STANDARD! :D
hahah fick inte så mycket sömn pgr av att johanna prata i sömnen ;)

Vi drog till Göteborg i dag. :) och julhandlade lite granna. Det va mysigt, men grymt mycket folk.. ;) Erik Saade var där med! vilket vi itne hade en aning om från början :) vi tittade på den snyggingen en stund, ;) sen fortsätte vi att gå i affärer.

Vi hade kollat fel på tågen, vi skulle tagit ett tåg 19:12 men när vi satte oss och åt så kolla johanna för säkerhetskull att tåget gick. Då säger hon : ebba det går ett tåg 17:12.....bara då. PANIK! klockan var 17:07! och vi hade precis sättit oss och skulle äta -.- vi fick springa från resturangen och han med tåget som tur var ;) men med vår vanliga tur så var tåget fullt och vi fick sitta i mellan saken där dörranrna är...jaja vi kom hem iaf! :)
Nu sitter jag här och är allmänt lat. och ska nog snart sova :)

Nu gjorde jag ett ordentligt inlägg!


saknar sommaren lite, men bara lite


Snart Jul !

Va nyss ute och pussade på min söta Winnie och pratade lite med Amanda och Johanna som va på väg ut på en ridtur i snön! Hur mysigt som hellst med snö faktiskt, all julkänsla som saknades kom på en gång :D och jag som inte skrivit någon önskelista (A) hahah, men ja har vasrt snäll i år så något kanske jag får ;)

Jag är fortfarande sjuk, men jag åkte till skolan och gjorde bild prov i går och i dag åkte jag upp en timme och gjorde matte prov! :) Väldigt energi krävade för mig att bara va i skolan, så det får bli att åka upp och göra prov sen hem igen. :) men jag har en del hemm arbeten och det är skönt att få sånt istället för att göra proven. ingen bra tid att bli sjuk på direkt :/

jaja samtidigt som jag är sjuk så får Winnie ha sin vinter vila. :) jag ska börja rida henne ordentligt igen på jul lovet, men hon får stå tills jag blir bättre, och när jag blitt bättre så ska vi ut och rida en massa i skogen, bara kul och avslappnande för oss båda. :) bra för hästarna att få koppla bort från allt dressyr/hopp tränande en lite period tror jag, så att dom hinner få upp suget igen, exakt som vi! :)


amanda och hampus för ngt år sedan ;) söta!

vart hos doktorn today!

Ja, va hos doktorn, blä vad jag avskyr det. :( men behövdes, dom tog blod prov :S grina sönder ...heheh har vart med om lite missöden med sprutor ;) så svar på det kommer på måndag. hoppas det inte är något farligt i mit blod ;) men ja fick host medecin och brus tabbletter, och någon konstig nässpray. :) så hoppas att det gör susen! Klar med min uppsatts med. så är lite glad nu! :D jajaj vet inte om ja kommer få mer än G på den men...;)


min lille brors rum ;)

//köss vi hörs!

RSS 2.0